OPINION

(OLEC 93-29)

September 28, 1993

FACTUAL SUMMARY

An association of local and district health department administrators meets monthly to discuss issues.  On occasion members of the General Assembly are invited to a meeting and lunch is provided to attendees.  The association does not employ a legislative agent, but some of the administrators are member of  coalitions that do employ legislative agents.

QUESTION PRESENTED

May members of the General Assembly attend these meetings and accept the lunch provided to attendees?

OPINION

Yes.  The Ethics Code does not limit meetings between legislators and the public to discuss issues of mutual concern.  Section 6.611(2)(b)(2) of the Code provides that a legislator may accept food and beverages from a person other than a legislative agent or employer.  The fact that members of the association may participate in other coalitions that employ a legislative agent would not change the status of this particular meeting.
