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QUESTION PRESENTED

May a legislator attend and participate in a local government planning commission that is considering a rezoning matter?  May a legislator contribute to a neighborhood association that will retain an attorney to oppose a rezoning plan?

DISCUSSION

The Code of Ethics does not restrict a member of the General Assembly from participating in local governmental activities.  However, Section 6.731 of the Code sets our general standards of conduct that would apply to legislators acting in their official capacity wherever that activity might take place.


Contributions by legislators are not restricted by the Code.

OPINION

Members of the General Assembly may participate in local governmental activities, but are subject to the general standards of conduct set out in Section 6.731.  The Code of Ethics does not regulate contributions by legislators.

