OPINION

(OLEC 94-18)

April 26, 1994

QUESTION PRESENTED:


May a lawyer/legislator hold a personal service contract with a county sheriff's office?

OPINION:


Yes.  KRS 6.737 prohibits legislators from holding certain contracts with "state agencies", but the definition of "state agency" in 6.611 (29) would not apply to a county sheriff's office.


The lawyer/legislator is acting as an independent contractor in this situation and is not an employee of the sheriff's office.  Therefore the prohibition contained in Section 165 of the Kentucky Constitution against a member of the General Assembly serving as the employee of a county does not apply.

