OPINION

(OLEC 93-27)

September 28, 1993

QUESTIONS PRESENTED:


Question 1.  May a member of the General Assembly solicit contributions for a high school basketball tournament from the private sector and local government agencies?


Question 2.  May the member use his personal stationery in soliciting these contributions?

DISCUSSION:


Section 6.626(1) of the Code of Ethics provides " Nothing in this code shall preclude:  (1)  A legislator or candidate from soliciting contributions on behalf of charitable, civic, or educational entities provided the solicitations are broad-based and are not directed solely or primarily at legislative agents;"


In OLEC 93-17 (2)  the Commission stated, "It is clear from this section that a member of the General Assembly may participate in a wide range of charitable events so long as the solicitations are broad-based and not directed solely or primarily at legislative agents."


Written solicitations in connection with an appropriate charitable event should be made on the legislator's personal stationery rather than his official legislative stationery.
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OPINION:

A member of the General Assembly may solicit contributions on behalf of charitable, civic, or educational entities provided the solicitations are broad-based and are not directed solely or primarily at legislative agents.  


Personal stationery should be used in these solicitations rather than official legislative stationery.

